Skjønnhet

Hva du trenger å vite om fødselsmerker

Fødselsmerke er en medfødt, farget sted som noen spedbarn har på huden deres. Selv om de fleste fødselsmerker utvikle mens barnet fremdeles i mors liv, kan noen av disse vises bare etter at barnet er født.

Det finnes mange typer fødselsmerker, og de varierer i farge, størrelse og form. De fleste fødselsmerker er smertefri og de utgjør ingen trussel for en persons liv, men det er godt å være sikker på at de er trygge. Den beste måten å bekrefte det er å se en lege.

Mange fødselsmerker er et resultat av en ujevn eller ekstra pigmentering av babyens hud, men noen av dem er blod fartøy som ikke vokser på vanlig måte.

Det finnes flere typer fødselsmerker og disse inkluderer:

1. Laks flekker

Laks flekker er flatt og de fleste av dem er rosa eller rød farge. De vises vanligvis på nakken, mellom øyenbrynene, overleppen og øyelokk. Laks flekker blir også kalt angel kyss, stork biter eller macula flekker.

2. Medfødt føflekker

Dette er tynn, svarte eller brune flekker varierende størrelser og former, og de kan vokse på noen del eller området av kroppen.

3. Cafe-Au-Lait flekker

Dette er glatt, ovale fødselsmerker som vokser på overkroppen, setet eller ben av barnet. Fargen på disse stedene kan variere fra lys brun til mørk brun.

4. Mongolsk flekker

Dette er glatt, blålig eller blå-grå flekker som ikke jevnt formes. Denne typen fødselsmerke vokser ofte på barnets baken og korsryggen.

5. Hemagiomas

Hemangiomas kan vises som røde, blå eller lilla flekker som kan vokse hvor som helst på en persons hud. Disse er hevet fødselsmerker som opprinnelig etterhvert blodkar, men deres unormale veksten forvandlet dem til fødselsmerker.

6. Port-vin flekker

Dette er rosa eller rød fødselsmerker som blir mørkere som barnet modnes. Opprinnelig, port-vin flekker er blod fartøy som ikke har en sjanse til å vokse normalt. Disse fødselsmerker varierer i størrelser som noen er små, men noen er store de kan oppta en stor del av kroppen.

Er det behov for å behandle fødselsmerker?

Et flertall av fødselsmerker er smertefri og ufarlig og de er bare der flere funksjoner i huden din. Noen kan også falme ikke kjent grunn. Men for fødselsmerker som vokse unormalt raskt, er knyttet til en indre organ eller hemme normale aktiviteter som puster, se, snakke eller bevegelse, det er behov for det kontrolleres av en medisinsk faglig.

Noen fødselsmerker kan være stygge og det kan muligens påvirke barnets selvtillit. Hvis du har et barn som er bevisst eller plaget av hans eller hennes fødselsmerke, bør du ta ham eller henne til en rådgiver så snart som mulig. Noen bør la barnet forstår at han eller hun er en normal person. Du bør også planlegge en avtale med legen din pålitelige å se hva som kan gjøres om fødselsmerke.

Hvis barnets fødselsmerke vondt eller utfallende sider eller enkelt får infisert, bør du ha lege sjekke om det samtidig.

Fødselsmerker kan behandles med medisiner, laserterapi eller kirurgi.